Cava, prosecco en champagne zijn de 3 bekendste soorten wijn die in de volksmond ‘bubbels’ heten. De verschillen schuilen hoofdzakelijk in de afkomst. Champagne wordt enkel in de Franse Champagnestreek geproduceerd, volgens de ‘méthode traditionelle’. Prosecco is een schuimwijn die uitsluitend in Italië gemaakt wordt volgens de Charmat methode. Cava, tenslotte, wordt overal in Spanje geproduceerd op ongeveer dezelfde manier als champagne. Het grootste verschil tussen de cava en de champagne is de prijs. Die ligt voor de cava een stuk lager dan voor de champagne. En is de smaak het verschil in prijs waard? Wij adviseren u om, samen met een paar goede kennissen, een cava en een champagne naast elkaar ‘blind’ te proeven. En oordeel dan zelf. U zult in ieder geval een gezellige avond hebben. Esther en Ray in Het Lage Land zitten voorlopig aan de cava. ,,Wij hebben vorstelijk gegeten bij de nieuwe VADER JACOB op het Jacob van Campenplein”, aldus Esther.

Esther en Ray kralingse wijnspecialist

Wilt u ook kans maken op een gratis doos heerlijke wijn uit het uitgebreide assortiment van DE KRALINGSE WIJNSPECIALIST? Ga dan eten bij één van de restaurants op de culinair pagina in de krant en stuur de bon hiervan op naar DE STER, IJsclubstraat 37, 3061 GS, Rotterdam. Misschien bent u de volgende winnaar. Maar u kunt natuurlijk ook alvast even langs DE KRALINGSE WIJNSPECIALIST in de Lusthofstraat lopen.

kralwijn-logo