Een uitgebreide verbouwing ging eraan vooraf maar sinds kort is Panda Pizza geopend. Matthijs Buurs en Zine Zouggari gingen op culinaire ontdekkingsreis. “Allebei foodies.” In Londen maakte de Napolitaanse pizza diepe indruk op hen en vervolgens reisden ze naar Napels, om uit te vinden hoe de Napolitaanse pizza dient te worden bereid. In Napels maakten ze kennis met de Italiaanse meesterbakker Mimmo Barletta. Het plan om Napolitaanse pizza’s te gaan bakken in Nederland, kreeg vorm. Mimmo Barletta doet mee, vanuit Napels.

Een Napolitaanse pizza, mits volgens de regelen der kunst bereid, is zeer smakelijk. Kenmerkend zijn de opstaande rand en de bodem die wel stevig is maar ook wat men sappig zou kunnen noemen.

Steenoven
Alle ingrediënten voor de Napolitaanse pizza’s in Panda Pizza komen uit Italië. De grote steenoven wordt opgestookt tot de temperatuur van ‘500 graden plus’, met berken-, beuken of essenhout. De hoge temperatuur maakt dat de pizza er na 1 minuut al weer uit moet. Effe wachte … Napolitaanse pizza! Zine: “Als je een heel goede kok bent, heb je het niet in één week geleerd.” Overigens, de pizzabakkers, ‘pizzaioli’, in Panda Pizza, komen uit Italië.

 

Eigentijds
Zine en Matthijs bedachten de naam ‘Panda Pizza’ en de ‘Leopard Crust’. De opstaande rand doet denken aan de staart van een luipaard, toch? Dus het idee is een Napolitaanse pizza volgens traditioneel recept op de originele wijze bereid, maar in een eigentijds jasje. Dat staken Zine en Matthijs op in Londen.

Fiordilatte
De afgelopen week werd een begin gemaakt met het bakken van de Napolitaanse pizza’s. Italiaanse pizzaiolo Ferdinando Dal Mas komt uit de provincie Venezia en woont al 6 jaar in Nederland. Hij maakte een prachtige ‘Margherita’ klaar, met Fiordilatte (betekent bloem van de melk = kaas) en basilicum.

Giovanni Een paar dagen later maakte de tweede pizzaiolo zijn opwachting in Panda Pizza. Zijn naam: Giovanni Conti. Hij komt uit de omgeving van Milaan. Er moesten de afgelopen proefperiode al steeds meer pizza’s worden gebakken. Een compliment van een klant: “Dit heeft ons echt weer teruggebracht naar Napels.”

Bestel, haal af of kom gezellig een Pizza eten in Panda Pizza aan de Gerdesiaweg. De bezorging wordt nog geregeld. De openingstijden: woensdag t/m vrijdag 17.30 tot 21.30 uur, zaterdag en zondag 17.30 tot 22.00 uur. Maandag en dinsdag gesloten.

Panda Pizza
Gerdesiaweg 347 3061 RV Rotterdam 010 – 303 1980
info@pandapizza.nl | www.pandapizza.nl | Kijk ook op Instagram

 

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Dit veld is vereist.
Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.