Astrid Priester gleed medio februari jl. uit op een met sneeuw bedekte stoep en brak haar rechterbeen. Ze was op wintersport in Oostenrijk. In het ziekenhuis kreeg ze te horen dat het een gecompliceerde ‘spiraalbreuk‘ was. Scheenbeen én kuitbeen waren gebroken. Ze werd geopereerd en er werd een titanium plaat in haar been aangebracht. Dan is het niet zo dat je meteen weer gewoon kunt lopen. Astrid kreeg twee krukken, want haar rechterbeen mag nog niet worden belast. In maart ging ze voor het eerst naar Fysiotherapie Campus Woudestein. Twee keer per week laat ze zich daar behandelen door fysiotherapeut Kevin van Ravenzwaaij.
Omdat Astrid haar rechterbeen niet belast, zit haar rechterenkel ‘vast’. Kevin: “die moet weer soepel worden gemaakt”. Ze bemerkt dat de enkel langzamerhand beweeglijker wordt. Het gewricht wordt keer op keer door Kevin geforceerd, maar met beleid en ‘een beetje pijn’. Dat is de 1e fase van de behandeling.
Goede handen
De 2e fase zal eruit bestaan dat het been en de enkel langzamerhand, in toenemende mate, zullen worden belast, richting ‘volledige mobiliteit’. Nog niet eerder in haar leven was ze onder behandeling bij een fysiotherapeut en ze koos voor Fysiotherapie Campus Woudestein vanwege de goede bereikbaarheid en betrokkenheid. Ze heeft het gevoel in goede handen te zijn. Het herstel van botbreuken zoals bij Astrid vergt 6 à 9 maanden.
Je been breken is om te beginnen allerminst leuk maar ook nogal beperkend. Astrid heeft twee kinderen thuis en van haar parttime baan in de Botanische Tuin Afrikaanderwijk komt voorlopig niks terecht, net zomin als van boodschappen doen. Ze had de woonte om jaarlijks op de fiets (tandem) de Elfstedentocht te rijden. Van de chirurg kreeg ze te horen ‘dat zou ik dit jaar maar niet doen’.
Astrid komt wél op de fiets naar de fysiotherapiepraktijk. Wat als je valt? “Dan breek ik misschien mijn linker been”, antwoordt ze lachend. “Want mijn rechterbeen kan ik niet meer breken door die titaniumnplaat”.
Voor iedereen
Fysiotherapeut Kevin van Ravenzwaaij: “onze fysiotherapiepraktijk is voor iedereen toegankelijk, niet alleen voor de mensen van de uni” Met ‘uni’ bedoelt hij de Erasmus Universiteit. “De bereikbaarheid is geen probleem. Dat geldt zowel voor de auto, fiets en het openbaar vervoer” (tram).
In Fysiotherapie Campus Woudestein zijn drie fysiotherapeuten werkzaam:
- Dimitri Motz – master sportfysiotherapie, master manuele therapie, shockwave ( gefocusseerd) en echografie,
- Charly Hempel – fysiotherapeut, master manuele therapie i.o. en dry needling en
- Kevin Ravenzwaaij – fysiotherapeut, shockwave (gefocusseerd).
Fysiotherapie Campus Woudestein richt zich op fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie, orthopedische revalidatie en beweeggroepen fysiotherapie. Er wordt nauw samengewerkt met multidisciplinaire collegae uit de 1e en 2e lijn.
‘Fysiotherapie Campus Woudestein’, Burg. Oudlaan 342T (Campus Woudestein, Erasmus Universiteit, Hatta building), 3062 PA Rotterdam-Kralingen, tel: 010-4081874. Zie: fysiotherapiewoudestein.nl
Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
recent commentaar