Foto: © Arnoud Verhey

De politie en de gemeente werken er hard aan om de overlast van hangjongeren in De Esch en Struisenburg terug te dringen. Onlangs werden er weer nieuwe maatregelen ingesteld. 

Vooral ’s avonds en ‘nachts ervaren omwonenden van met name de Maasboulevard en Rhijnspoorkade veel overlast. Ook bewoners in De Esch trekken regelmatig aan de bel bij de politie en de gemeente.

De meldingen gaan over automobilisten en motorrijders die te hard rijden en/of onnodig toeteren. Deze overlastgevers laten ook veel zwerfafval achter.

Nieuwe maatregelen 
De gemeente en politie werken samen aan het terugdringen van de overlast. Zo nam de gemeente onlangs weer een aantal nieuwe maatregelen:

  • De Rhijnspoorkade is nu enkele dagen in de week ’s avonds en ’s nachts dicht voor het autoverkeer. De afsluiting geldt op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Auto’s en motoren kunnen dan de weg tussen 20.00 en 5.00 uur niet inrijden. De eerste periode staan er hekken met verkeersregelaars. Later komt er een slagboom, dan gaat de kade elke avond dicht.
  • Op het terrein van het Shell-station zijn verbodsborden opgehangen. De borden herinneren mensen eraan dat even stilstaan of parkeren hier niet mag en zelfs een boete kan opleveren.

Eerdere ingrepen 
Deze ingrepen komen bovenop de eerdere maatregelen. Zo plaatste de gemeente vorig jaar al drempels op de Watertorenweg en Rijsakkerlaan. Bij het voet- en fietspad bij het Shell-station aan de Rijnspoorkade kunnen auto’s ook niet meer doorrijden. En op de Rijnwaterstraat en op de Watertorenweg zijn langs de bassins plantenbakken neergezet. Dit maakt rondjes rijden onmogelijk.

Ook de politie neemt de overlast heel serieus. Zo werden er in juni verschillende acties gehouden. Hierbij zijn honderden voertuigen gecontroleerd. Er werden boetes uitgedeeld en zelfs auto’s in beslag genomen. Daarnaast surveilleert de politie vaker in De Esch en langs de kades. Overlastgevers worden dan naar huis gestuurd.

Hulp
De politie en gemeente werken nauw samen om de overlast terug te dringen. Maar hulp van bewoners is daarbij ook onmisbaar. Heeft u overlast die direct moet stoppen? Bel dan de politie via 0900-8844.

Maar meld overlast ook altijd bij de gemeente dit kan 14 010 of via rotterdam.nl/overlast-doorgeven.

Meer informatie
Meer weten over de maatregelen tegen de overlast? Kijk dan op rotterdam.nl/kralingen. Daar is overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden te vinden. Toch nog vragen? Neem dan contact op via kralingen@rotterdam.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Dit veld is vereist.
Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.