Heeft u goede ideeën of oplossingen die ervoor zorgen dat we beter met water omgaan in uw wijk of buurt? En die een aansprekend voorbeeld kunnen zijn in de omgeving? Hiervoor stellen wij geld beschikbaar in onze bijdrageregeling.

Wij zoeken bijvoorbeeld naar groen/blauwe ideeën die ervoor zorgen dat we bewuster met water omgaan en helpen de veranderingen in ons klimaat voor te blijven. Dit zijn kleine of grote initiatieven met een grotere, bredere uitstraling op de wijk of in de buurt.

Een goed idee? Maak dan voor 1 juli gebruik van onze bijdrageregeling! Kijk op www.hhsk.nl bijdrageregeling voor meer informatie en de voorwaarden.

Alle tijd voor tuinieren
Het voorjaar is zonnig begonnen, de wereld kleurt met de dag groener. Om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur en het water ligt nu echter niet voor de hand. De meeste mensen blijven en werken thuis en houden afstand van elkaar. Alle reden dus om in uw eigen directe omgeving te genieten van planten, dieren en water!

Zo zorgt een groene, watervriendelijke tuin voor ontspanning en verkoeling op warme dagen. En voor minder overlast bij hoosbuien. Met mooie planten, gras of bijvoorbeeld een regenton maakt u dus uw eigen tuin of balkon watervriendelijk, mooi en gezond voor mens én dier. Want een groene tuin is natuurlijk niet alleen leuk voor uzelf, maar ook goed voor bijen, vlinders en vogels. Hieronder leest u drie tips om op een leuke en veilige manier toch te kunnen genieten van de lente, het groen en het blauw.

Tip 1: Tegel eruit, plantje erin
Geef uw omgeving kleur: tegel eruit, plantje erin! Vervang tegels door planten en help de natuur een handje. Een goede vuistregel voor de tuin is: 40% steen 60% groen. Maar ook met één tegel minder maakt u al een verschil. Leg bijvoorbeeld plantenbakken, een grasmat of een groene schutting aan in uw tuin. Hang en zet planten op uw balkon, of maak een geveltuin. Dit is eenvoudig zelf te doen door enkele stoeptegels langs uw huis te vervangen door planten. Zo fleurt u meteen de straat op. Als u toch graag wat tegels wilt, kies dan voor waterdoorlatende tegels. Uw tuincentrum of hovenier kan u helpen kiezen.

Tip 2: Plaats een regenton
Een regenton kan het regenwater uit uw dakgoot opvangen. Handig, want dit water kunt u gebruiken om uw tuin mee te besproeien in tijden van weinig regen. Zo geeft u dit schone regenwater een nuttige bestemming en hoeft u minder water uit de kraan te halen om de tuin te besproeien.

Tip 3: safari in eigen tuin
Wat leeft er eigenlijk allemaal in uw tuin, vijver of in de planten op uw balkon? Ga op ontdekkingstocht en bekijk wat er zoal kruipt, groeit en bloeit. Ook al is het groen nog zo klein, er valt altijd wat te ontdekken. Bekijk mos maar eens met een vergrootglas. Verhoog de kans op een leuke ontmoeting door uw tuin of balkon nog aantrekkelijker te maken voor insecten en dieren, bijvoorbeeld met een insectenhotel of wilde planten.

Hoe groen zijn uw vingers?
De Nationale Tuincheck is een gratis app waarmee u kunt meten hoe groen uw vingers zijn en u krijgt meteen tips voor een groene en fijne tuin. De app en meer informatie erover vindt u op nationaletuincheck.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Dit veld is vereist.
Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.