Wil je echt verse en vooral lekkere vis eten, dan kom je al gauw in de duurdere restaurants terecht. Daar verschijnen chique obers met linnen servetten en sommeliers aan je tafel die vertellen welke wijn er bij past. Het nieuwe restaurant Vis op de Dijk heeft daar een einde aan gemaakt. Daar geniet je van super verse vis door experts gebakken, voor een heel schappelijke prijs, in een uiterst gezellige en vooral knusse eetgelegenheid.
Geen wonder dat het niet meeviel om een tafeltje te bestellen op zaterdagavond. Want al vanaf de opening wordt Vis op de Dijk druk bezocht. Maar de aanhouder wint. Aanvankelijk nemen wij dankbaar genoegen met een plaatsje aan de bar, waar wij van een werkelijk verrukkelijke witte Californische wijn genieten, in combinatie met knapperig stokbrood en een makreelmousse.
Na een kwartiertje is er een tafel vrij en wordt onze bestelling geserveerd, een gigantisch plateau met ijs waarop krabbenpoten, pelgarnalen, oesters, mosselen, calamaris en jacobsschelpen naar ons roepen: “eet mij, eet mij”. Het wordt een feestavond. (‘Plateau op de Dijk’: 25 euro) De bediening is gezellig en accuraat, in hun maritieme T-shirts.
Er valt nog veel positiefs over dit familierestaurant te schrijven, (eigenaar Tim in de keuken, zijn vader achter de bar), maar u moet het beslist zelf eens proberen. Een ding is zeker: wij worden hier vaste klant.
Vis op de Dijk
Oudedijk 235-a
Rotterdam-Kralingen
Telefoon 010-2364809
www.visopdedijk.nl
Gratis parkeren na 18.00 uur
STER CULINAIR
Zet uw restaurant of eetcafé ook op de culinaire kaart
Dat kan door mee te doen met de STER CULINAIR PAGINA of door uw advertorial te plaatsen in de krant en online. Stuur ons een mail voor meer informatie: info@stervankralingen.nl
recent commentaar