Arjan van Gils, wethouder financiën: “Om te zorgen dat ook onze kinderen trots kunnen zijn op Rotterdam moeten we investeren in onderwijs, innovatie en haven, met Feyenoord City als aanjager.”
Visiedebat in het Nivon gaat niet door! zie: desteronline.nl/wethouder-bonte-ziek-geen-coronavirus-visiedebat-in-het-nivon-gaat-niet-door
Waar gaat Rotterdam naartoe? Waartoe leidt het vuurwerkverbod? En hoe loopt het af met stikstof in de haven? Hoe worden de belangen van gezondheid en veiligheid afgewogen tegen economie en werkgelegenheid? Hoe gaat het verder met aardgas en hebben we schone straten? Wie wil weten waar Rotterdam naartoe gaat, komt naar het Visiedebat op 12 maart bij Nivon.
Klankbord
Tijdens het debat gaan wethouders Arjan van Gils (financiën) en Arno Bonte (duurzaamheid) met elkaar en de zaal in gesprek over hun ambities voor de toekomst van Rotterdam. Een klankbordduo van twee ervaren politici reageert op het debat dat onder leiding staat van Wim van Heemst, voormalig voorzitter van deelgemeente Kralingen-Crooswijk.
Arno Bonte, wethouder duurzaamheid: “Mijn ambitie is dat Rotterdam van meest vervuilde stad koploper duurzaamheid wordt. Een klimaatneutrale stad, met schone lucht en zonder afval.”
Persoonlijk en beleidsmatig
“De ontwikkelingen gaan razendsnel”, zegt Van Heemst. “Tijdens het debat gaan we de vraag beantwoorden of er ook nagedacht is over de richting. Gaat alles wat nu minder gaat, straks beter en woon ik er nog met plezier? Verder wil ik er als debatleider voor zorgen dat zowel de beleidsmatige visie als de persoonlijke ambitie van de wethouders aan bod komt.”
Balans opmaken
“Discussies in de politiek gaan vaak over abstracte plannen van politici en frustraties van kiezers”, zegt Rob Visser, organisator van het debat. “Dat belemmert concrete keuzes voor de lange termijn en duidelijkheid over keuzes die nu misschien nodig zijn. Waarom kwamen er opeens allerlei bezuinigingen en wat valt er in 2022 eigenlijk te kiezen? De afgelopen drie jaar waren de Visiedebatten in het kader van de verkiezingen in dat jaar. Nu zitten we halverwege de zittingsperiode van de gemeenteraad en wordt het tijd om de balans op te maken. Waar willen de wethouders dat Rotterdam staat in 2030? Wat is er de afgelopen twee jaar gebeurd en wat kunnen we nog verwachten tot de verkiezingen van 2022?”
Debatleider Wim van Heemst (l) en organisator Rob Visser van het Visiedebat op 12 maart bij Nivon.
Donderdag 12 maart 19.30-21.30 uur bij Nivon Rotterdam, Dirk Smitsstraat 76 (bij Noorderbrug), zie ook: www.bit.ly/Visiebalans.
Programma op 12 maart (zaal open om 19.00u)
- introductie (19.30u)
- wethouders geven hun visie
- dialoog tussen de sprekers over raakvlakken en verschillen
- dialoog met publiek (rond 20.30u)
- tussendoor reageert het klankbordduo op de visies
- afsluiting (21.30u)
Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
Trackbacks/Pingbacks