De bushalte bij begraafplaats Crooswijk in Rotterdam dreigt te verdwijnen. Omwonenden en de Rotterdamse PvdA zijn boos. Raadslid Barbara Kathmann heeft vragen gesteld aan het college.
De gemeente is van plan om vanaf januari 2018 de omgeving van de Kerkhoflaan opnieuw in te richten. In de nieuwe plannen staat dat de bushalte moet wijken.
Bezoekers van de begraafplaats en oudere Rotterdammers moeten volgens Kathmann veel te ver lopen als de halte wordt geschrapt. “Het gaat om 300 meter extra. Dat is voor mij te doen, maar voor veel ouderen niet.”
Kathmann zegt dat iedere dag vijftig tot zeventig mensen gebruikmaken van de halte. Veel komen voor de begraafplaats, die volgens haar toegankelijk moet blijven.
Ook een buurtbewoonster vindt het vreemd dat de halte wordt opgeheven. “Mensen met rollators en krukken zie ik hier altijd lopen. Straks moeten ze een heel eind lopen. Het is schandalig.”
Via: RTV Rijnmond | Afbeelding Google Streetview
Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]
OPENBAAR VERVOER IN NIEUW CROOSWIJK
Gaat de bushalte bij Algemene Begraafplaats Crooswijk verdwijnen?
Deze beslissing zou een aanfluiting zijn voor onze Gemeenteraad waarvan het beleid bijna fanatiek is om de mensen uit hun auto te krijgen. Natuurlijk wordt de beslissing genomen door de RET, maar is de machtspositie van dit bedrijf zo groot dat zij het publieke belang totaal kunnen negeren? Feiten! 1. De busverbinding is voor HEEL Nieuw Crooswijk het enige openbaar vervoer. 2. Deze halte is belangrijk voor bezoekers van de begraafplaats. 3. Maar ook voor het groter wordend aantal bewoners in dit gebiedsgedeelte (tussen de Rusthoflaan en de Boezemlaan) met de oplevering van de nieuwbouw. Welk diploma moet je gehaald hebben om zo’n structurele blunder te begaan?
Ik dacht dat de opzet van de herstructurering was om deze wijk beter te maken (lees: verkoop-/verhuurbaar voor nieuwkomers). Maar wat er moeizaam met het terugbrengen van het cement tussen de “stenen” is opgebouwd, wordt door het steeds meer wegvallen van faciliteiten (het Huys te Krooswijck, de openbare school, het zwembad) en nu het onzalige plan van de RET c.q. de Gemeente, zeer doeltreffend weer afgebroken.
Moeten de bewoners van dit stukje Rotterdam dan voor ieder brokje wat de wijk leefbaarder maakt, blijven knokken?